Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 24 juli 2019

Dit jaar als D66

Met het einde van het politieke jaar, wou ik even de tijd nemen om te reflecteren, maar ook om vooruit te kijken.

Sinds mijn start bij de partij als fractie-assistent heb ik het voorrecht gehad om ontzettend veel te kunnen leren en ervaren over hoe het er in dit wereldje allemaal aan toe gaat. Allerlei verschillende meningen van net zo veel verschillende personen tegen elkaar afspelen om zo iedereen proberen tevreden te stellen, dat is toch echt wat ik het mooiste en belangrijkste vind. Mijn leukste herinneringen van de afgelopen periode zijn dan ook de fractievergaderingen waar buurtbewoners langskwamen om hun verhaal te delen met ons als fractie. En die meningen en verhalen dan onderling ter discussie stellen, wat wij daar dan allemaal van vinden. Daar draait het bij mij om.

Verder heb ik samen met Rixt een initiatief opgezet om de politiek dichter bij de jeugd te brengen. Met de hulp van Tienskip en de inspiratie die wij van hen hebben gekregen, hoop ik dat hier iets moois van komt, en dat ik daar dan een rol in mag spelen.

Dan, vooruit kijken. In het komende politieke jaar, hoop ik mij nog dichter bij het proces van de lokale politieke besluitvorming te komen. Rixt en Ojanne zullen mij hierin assisteren, en ik verheug mij hier toch wel ontzettend op. Hopelijk zal het komende jaar mij veel brengen waar ik me zowel zelf voor in kan zetten, als waar ik van kan gaan leren, en bovendien wil ik veel mooie ervaringen opdoen.

Stefan Melein