Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 april 2021

Initiatiefvoorstel jongerenparticipatie ingediend

Afgelopen donderdag heeft Rixt, samen met Jan Julius Buwalda van de PvdA, het initiatiefvoorstel jongerenparticipatie ingediend. Een bijzonder moment, omdat dit de eerste keer is in de huidige raadsperiode dat er een initiatiefvoorstel wordt ingediend. Met het voorstel,  ‘Een nieuwe generatie aan zet’ genoemd, willen Rixt en Jan Julius jongeren meer betrekken bij de politiek.

Het voorstel heeft een dubbele intentie. Aan de ene kant moet jongerenparticipatie een vanzelfsprekendheid worden bij het maken van plannen en beleid door de raad. Aan de andere kant moet het ook een bewustzijn bij de jongeren creëren, van de invloed die zij kunnen leveren op hun omgeving.

Het opstellen van het initiatief heeft wat voeten in aarde gehad. De beide raadsleden hebben over het afgelopen jaar met een groot aantal jongeren, organisaties en ambtenaren gesproken. De andere partijen kunnen zich nu buigen over het voorstel zodat het in september inhoudelijk besproken kan worden. Wij zullen hier dan opnieuw over berichten.