Steun ons en help Nederland vooruit

Reinier Sotthewes

Commissielid

3Mijn naam is Reinier Sotthewes. Als geboren Twentenaar ben ik in 1978 als 19-jarige in Heerenveen komen wonen om hier aan het CIOS te gaan studeren. Inmiddels woon ik alweer ruim 40 jaar in deze ...

3Mijn naam is Reinier Sotthewes.

Als geboren Twentenaar ben ik in 1978 als 19-jarige in Heerenveen komen wonen om hier aan het CIOS te gaan studeren. Inmiddels woon ik alweer ruim 40 jaar in deze gemeente, waarvan de laatste 20 jaar in Bontebok.

Nadat ik in 1985 de ALO in Groningen had afgerond ben ik in 1986 gymnastiekdocent aan de Gemeentelijke school voor MEAO geworden.

Later, vanaf 1993, werd ik docent, teamleider, studieloopbaanbegeleider en coach bij het CIOS. Tot op dit moment ben ik nog steeds op het Friesland College werkzaam.

Lid van D66 ben ik nu alweer ruim 4 jaar. Na 3 jaar in het bestuur van D66 Heerenveen te hebben gezeten, ben ik sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 steunfractielid en daarnaast ook commissielid Samenlevingszaken (SaZa).

De komende raadsperiode ga ik mij ervoor inzetten dat de verschillende samenlevingsvraagstukken die eraan staan te komen zoals de Wet Maatschappelijke  Ondersteuning, de Jeugdzorg,  de Sociale Werkgelegenheid en het onderwijs, de sociaal-liberale  oplossingen krijgen waar ze recht op hebben!

Meer van Reinier Sotthewes