Steun ons en help Nederland vooruit

Rixt de Jong

Fractievoorzitter

Mijn naam is Rixt de Jong, 22 jaar oud en woonachtig in Haskerdijken. Op dit moment ben ik druk bezig met het afronden van de premaster bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Begin 2015 ben ik actief geworden voor D66. Een betere wereld heeft mij van jongs af aan al bezig gehouden. Daarom wilde ik naast mijn opleiding bestuurskunde graag politiek actief worden. De partij is D66 geworden. De pragmatische en progressieve insteek past bij mijn eigen visie. Vooral gelijke kansen voor iedereen vind ik belangrijk.

De afgelopen jaren heb ik naast mijn studie veel vrijwilligerswerk gedaan. Een studie is belangrijk als basis, maar het meeste leer je door dingen te doen. Zo ben ik meer dan twee jaar jongerenlobbyist geweest voor de Girls Rights Watch. Vanuit die rol ik mij ingezet voor de rechten van meisjes en jonge vrouwen overal ter wereld. Daarvoor heb ik mij ingezet voor de Jonge Democraten en het Jongerenpanel Duurzaam Fryslân. Ook heb ik in november deelgenomen aan de factfinding mission van D66 naar Iraaks-Koerdistan.

Deze functies waren enorm leerzaam, maar tegelijkertijd ook een eyeopener. Ik vind het belangrijk dat de politiek aandacht heeft voor de ideeën en frustraties van iedereen. Te veel mensen hebben naar mijn mening nog te vaak het gevoel dat de gemeente een grote ivoren toren is. De komende jaren wil ik er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen.

Meer van Rixt de Jong