Steun ons en help Nederland vooruit

Duurzaam ondernemerschap

Speerpunten

  1. Wegnemen van overbodige regelgeving die innovatie tegen houden
  2. Gemeente Heerenveen zoekt samenwerking met Circulair Friesland
  3. Gemeente Heerenveen wordt een Global Goal gemeente
  4. Stimuleren van duurzaamheid in sectoren zuivel, landbouw en logistiek
  5. Gemeente helpt bedrijven die zich inzetten voor de Sustainable Development Goals om zich te profileren

Ruimte voor wonen, werken en recreëren 

D66 Heerenveen vindt het belangrijk om sociaal en duurzaam ondernemerschap te stimuleren. Zo bouwt ondernemerschap mee aan de toekomst van Heerenveen.

Gemeente Heerenveen moet duurzaamheid in de sectoren zuivel, landbouw en logistiek stimuleren. Hoe groener deze sectoren zijn, hoe beter dat voor de gemeente is. Heerenveen kent op dit moment al veel bedrijven die zich hard inzetten op dit gebied.

Met het oog op duurzaamheid is het belangrijk dat initiatieven op het gebied van circulaire economie vrij baan krijgen. Het is daarom belangrijk dat overbodige regels die innovatie tegen houden, verdwijnen. Daarnaast is het belangrijk om samenwerking te zoeken met Circulair Friesland.

Naast duurzaamheid is het ook belangrijk dat sociaal ondernemerschap gestimuleerd wordt. Het is daarom fundamenteel dat de gemeente zelf het goede voorbeeld geeft. Dit kan door Global Goal gemeente te worden. Op die manier kan de gemeente actief uitdragen hoe belangrijk het is om te ondernemen met een lange termijn visie voor de wereldgemeenschap in het achterhoofd.

Vanuit die visie is het ook belangrijk dat de gemeente bedrijven helpt zich te profileren wanneer zij zich actief inzetten voor de Sustainable Development Goals.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018