Steun ons en help Nederland vooruit

Ondernemerschap

Speerpunt

  1. De gemeente profileert zich bovenal met (sociale) duurzaamheid & circulaire economie en richt zich op de sectoren sport & gezondheid, logistiek & transport, recreatie & toerisme
  2. Zoeken naar alternatieven voor betaald parkeren
  3. Gratis parkeren voor OV-reizigers op P+R
  4. Ruimte bieden voor vermenging van functies in het centrum van Heerenveen
  5. Investeren in het ondernemersklimaat van de dorpen

Ruimte voor werken, wonen en recreëren 

D66 Heerenveen wil ondernemerschap aanmoedigen, onder andere door het stimuleren van ondernemerschap vanuit het MBO. D66 wil investeren in de gelegenheid voor startende ondernemers om in het Heerenveense bedrijfsleven ervaring op te doen (stage).

Daarnaast wil D66 dat de gemeente Heerenveen open staat voor nieuwe ontwikkelingen als deze aansluiten bij de doelen van de gemeente. Als er innovatieve ondernemers zijn die iets willen ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, logistiek, recreatie, gezondheid of sport, dan zijn ze bij D66 Heerenveen aan het goede adres. De gemeente moet zich ondersteunend op stellen en zoeken naar kansen om economische en maatschappelijke ontwikkeling mogelijk te maken.

Daarnaast moet er volgens D66 ruimte en ondersteuning zijn om het ondernemersklimaat van de diverse kleinere dorpen te versterken. Elk dorp heeft een eigen ‘identiteit’ en dat is iets om trots op te zijn. D66 Heerenveen vindt dat er ook op dit terrein optimaal moet worden samen gewerkt met het Heerenveens Ondernemersfonds en ‘Heerenveen ’n gouden plak’.

D66 ziet de kwetsbaarheid van retail in een grillige markt. Ondanks dat ondernemen vooral van de ondernemer moet blijven, is het wel van belang dat de gemeente de voorwaarden schept voor een top-beleving in de centra van onze dorpen. Daarnaast moet de gemeente zoveel mogelijk beperkingen wegnemen, om te voorkomen dat mensen door toedoen van de gemeente wegblijven. D66 is er voorstander van te zoeken naar alternatieven voor betaald parkeren. Daarnaast wil D66 dat het gebruik van het P+R terrein voor treinreizigers gratis wordt.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018